Budapestrull med rabarbra- og jordbærkrem
Dansukker.no

Budapestrull med rabarbra- og jordbærkrem

Budapestrull er en svensk kakeklassiker som tradisjonelt kommer med mandarinkrem. Her er den byttet ut med en sommerlig rabarbra- og jordbærkrem og pyntet med smeltet hvit sjokolade.

Fremgangsmåte

Rabarbra- og jordbærkrem:
Skyll jordbærene og rabarbrastilkene, og del dem i biter. Ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret, og kok i 3–4 minutter. Bland og la stå i kjøleskap for å avkjøles.

Budapestrull:
Visp eggehvitene stive. Tilsett det finkornede sukkeret litt om gangen mens du visper.

Bland mandelmel, kokos, maisstivelse og brun farin i en skål, og vend forsiktig inn eggehviteskummet.

Sprøyt ut remser, ca. 30 cm lang, på et bakepapirkledd stekebrett. Gratineres midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader.

Vend over budapestrullen på et bakepapir, og la den avkjøles på rist. Trekk forsiktig av papiret som rullen ble stekt på, og fordel rabarbra- og jordbærkremen jevnt over bunnen.

Visp kremfløten og stryk over kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

Pynt:
Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp den over budapestrullen.

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her