Byggrynsrisotto med biffstrimler
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Byggrynsrisotto med biffstrimler

Med byggryn noen biffstrimler, asparges og tomater blir denne «risottoen» ekstra fristende. Oppskriften er veldig enkel og rask å lage.

Fremgangsmåte

Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.

Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til grynene er blanke.

Hell over kokende buljong litt etter litt mens du rører hele tiden. Byggrisen skal absorbere væsken til den er kremete, men det skal fortsatt være tyggemotstand (ca 15 minutter). Rør inn litt revet parmesan tilslutt.

Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.

Stek soppen gyllen over høy varme i litt olje og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er mør.

Krydre biffstrimlene og stek dem i olje til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.

Legg risottoen i bunnen av tallerkenene og topp med grønnsaker og kjøtt.

Tips: Byggris ligner fullkornsris, men er laget av byggryn. Du kan godt erstatte den med speltperler, vanlig risottoris eller risoni.

Bruk gjerne annen sopp om du ikke får tak i shiitake.

Lyst til å lage en annen rett med risotto finner du de her

Eller du har kanskje lyst på en annen rett med biffstrimler?

Her kan du lese alt om asparges 

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 29 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen