Cæsarsalat med ruccula
Apéritif

Cæsarsalat med ruccula

Denne berømte salaten får i denne retten følge av et deilig tilskudd. Det setter en ekstra spiss på retten. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Skyll salaten.

Loffterningene ristes lysebrune i olje og knust hvitløk. Legg dem deretter på et fettsugende papir. Sprøstek bacon i terninger.

Gni inn salatbollen med hvitløk. Bruk gjerne en trebolle. Dressingen skal lages i denne bollen. Eddik, sitronsaft, olje, salt og pepper blandes. Tilsett egget som altså er kokt i 1 minutt! Visp godt.

Gjør de øvrige ingrediensene klare. Salaten blandes umiddelbart før servering på denne måten: Rucculasalat vendes forsiktig i dressingen. Tilsett parmesan og vend igjen forsiktig. Legg salaten over i porsjonsskåler, dryss bacon og brødterninger over. Og bladpersille på toppen.

Tips:
Du kan altså erstatte ruccula med feltsalat for en mildere smak.

Flere deilig retter med cæsarsalat

Har du lyst på en annen salat så finner du de her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her