Chicharron
Foto: Antonio Cano Garcia

Chicharron

Til denne retten bruker du svinekjøtt fra sidene som utbeinet ribbe eller sideflesk. Men nakke fungerer også veldig godt.

Fremgangsmåte

Chicharron - svinekjøtt: 
Del svinekjøttet i sous-vide-poser og hell marinaden over kjøttet. Sousvide og kok deretter i ovn (damp) ved 84 ° C i 12 timer.

Hvis du bruker sous-vide-maskin, kok i det samme temperaturen, bare sørg for at det er noe tungt på toppen av posene, slik at kjøttet holder seg i bunnen. Etter 12 timer ta det ut i et vannbad med is. 

Tips:
Hvis du ikke har sous-vide-poser og tilhørende utstyr, kan du helle marinaden over kjøttet som er delt i porsjonsbiter. Pass på at kjøttet er dekt av marinade. Bruk en form med lokk. Sett i ovnen ved 84 grader i 12 timer. 

Marinade: 
Ha alle ingrediensene i en gryte å la det koke opp.

Gresskarpure: 
Vask gresskaret, kutt og fjern frøene, tilsett hakket sjalottløk. Stekes i ovnen med en noen dråper vegetabilsk olje ved 185 ° C i 1 time. Bland så alt i en matprosessor og legg til litt honning. Gresskarfrøene stekes i ovnen i 180 ° C i 2 min.  

Pickle Daikon:
Skrell daikonen, kutt i julienne og legg til syltet juice. Legg innholdet i en beholder. 

Tips:
Du kan legge til de krydderne du liker best - korianderfrø, fennikelfrø eller sechuanpepper.

Servering: 
Fjern svinekjøttet fra posen.  Marinade må oppvarmes i en liten kasserolle, tilsett litt honning, saften fra en lime og en appelsin, samt og 50 gr hoisin. Svinekjøttet er kuttet i firkanter på 100 gr hver og som stekes i ovnen på 220 C i 8 min. På en tallerken serveres gresskar puréen, vi legger på svinekjøtt, og vi heller på med marinade-sausen.  Kan også prydes med grillet pak choi og pickle daikon.

Se våre andre eksotiske og mer europeiske oppskrifter med svinekjøtt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aymara

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her