Club sandwich
Foto: Istock

Club sandwich

Club sandwich er en klassiker til lunsj. En skikkelig godbit, saftig med kyllingfilet, bacon, tomat, salat, majones og toastbrød.

Fremgangsmåte

  1. Del baconskivene i to og stek i olje i en stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir.
  2. Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5 minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver.
  3. Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne skiver.
  4. Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli på brødskivene.
  5. Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling, bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich.
  6. Press brødskivene sammen og skjær dem i to på skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg sammen.
  7. Server gjerne sandwichene med sylteagurk, cherrytomater og potetchips eller pommes frites.
Aïoli:
  1. Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg, sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.
    Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen går, til aiolien er tykk og fast.
  2. Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og luftig og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aiolien blir for tykk.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik.

Her finner du mange småretter du kan ha til lunsj

Spis sandwichene slik de er eller server med pommes frites eller stekte potetbåter ved siden av.

Har du imidlertid god tid er det bare å trå til. Stekte poteterfrites eller potetsalat som er vanlig å få servert ved siden av en club sandwich, det er også coleslaw og syltete grønnsaker av ulike slag.

Tips: Rester av grillet kylling kan også brukes.

Her finner du mange deilige oppskrifter på sandwich

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Smak 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her