Coffee Sans Rival
Foto: Rowena Dumlao-Giardina

Coffee Sans Rival

Denne filippinske lagkaken skiller seg fra de fleste bløtkaker med sin marengs, kaffesmørkrem og cashewnøtter. Den er inspirert av den franske kaken dacquoise.

Fremgangsmåte

Marengs:
Sett ovnen på 175 grader. Gjør klar fire eller seks bakebrett dekket med bakepapir. Smør med fett og drys over et fint lag med hvetemel. 

Pisk eggehvitene stive i en miksmaster. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk videre. Brett forsiktig inn finhakkete cashewnøtter. Tilsett kaffeekstrakten. 

Fordel massen på bakearkene ved hjelp av en slikkepott. Stek marengsbunnene en etter en i 25-30 minutter til de er svakt gylne. Sett til avkjøling. 

Tips:
I stedet for kaffeekstrakt kan du bruke ristretto - sterk espresso.

Kaffesmørkrem:
Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele til sukkeret er oppløst. 

Pisk eggene til eggedosis og hell i sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle mens du pisker videre. Rør inn de romtempererte smørterningene til alt er godt blandet. 

Bland pulverkaffen i 1 ss kokende vann og rør inn i smørkremen til den er helt jevn.

Montering:
Skjær til marengsbunnene. Du bør sikte deg inn mot minst fire lag. Smør først en bunn med en knapp firedel av kaffekremen. Dryss over en knapp firedel av de finhakkete cashewnøttene. Gjenta prosessen til alle lagene er brukt opp. 

Dekk sidene med resten av kaffekremen og cashewnøttene. Dryss grovkvernet kaffe på toppen. 

Dekk til og sett kaldt over natten.  

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Jacqueline Chio-Lauri, The New Filipino Kitchen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick
Dagens rett

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick

Hjemmelagde fiskeboller gir deg ekstra mye «kred». Det er faktisk veldig enkelt. Bare prøv denne litt hotte oppskriften med bønnesalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her