Enkel Crème Brûlée
Foto: Eiliv Leren, Eksportutvalget for fisk

Enkel Crème Brûlée

Créme Brûlée er en klassisk dessert. Og er en perfekt avslutning på et godt måltid. Den er dessuten enkel å lage.

Fremgangsmåte

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs).

Tips:
I stedet for vaniljestang kan du bruke 1 ss vaniljesukker

Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen.

Sett 10 ildfaste porsjonsformer i langpannen og fordel eggeblandingen i formene. Hell på så mye varmt vann i langpannen at det står halvveis opp på formene.

La formene stå i vannbadet i ovnen ved 125 °C i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet. Avkjøl, gjerne til neste dag.

Servering:
Dryss 1 ts sukker over hver og brenn overflaten med en skibrenner (eller la porsjonsformene stå 2-3 minutter under grillen) til sukkeret har karamellisert seg.

Server straks sammen med litt frukt eller bær.

Se alt det god du kan bruke egg til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 56 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen