Enkelt å lage karamellpudding
aperitif.no

Enkelt å lage karamellpudding

Her er oppskriften på hvordan du enkelt lager din egen deilig karamellpudding. Det tar litt tid, men det du får du igjen for når du serverer den.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 150 C. Hell i litt kokende vann i langpannen, som skal stå på øverste rille nederst i ovnen.
  2. Ha sukkeret i en 1 liters avlang kakeform. Sett denne på stekeplaten, til sukkeret begynner å smelte samt tar farge. Bruk en tresleiv til å jevne ut sukkeret.
  3. Brun til sukkeret får karamellfarge. Bruk grytekluter når du fordeler karamellet i formen, ved å vende på den. Karamellen skal dekke bunnen, og litt oppover på sidene. Dette er varmt! Avkjøl formen
  4. Egg melk og vaniljesukker blandes lett i en bolle. For sterk pisking gir luftblærer i puddingen, så vær varsom.
  5. Melk og eggeblandingen siles opp i formen. Sett puddingen i vannbad i ovnen som er forvarmet til 150 C.
  6. La stå i ca 60 min.
  7. Puddingen avkjøles, helst over natten, og serveres med pisket krem.

Sendt inn av aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her