Eplesuppe
Foto: Alf Børjesson

Eplesuppe

Lag en lettlaget, forfriskende, og velsmakende suppe med epler. En perfekt dessert etter et godt måltid. Den kan serveres både kald og lun.

Fremgangsmåte

Skrell eplene og fjern kjernehusene.

Kutt eplene i biter og kok dem i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke.

Kjør epleblandingen i en hurtigmixer til den blir jevn og glatt.

Sil suppen.

Bland vaniljekesam med finshakket eple.

Server suppen lun med en liten spiseskje kesam med eple i hver suppebolle.

Ønsker du å servere suppen kald, avkjøles den i kjøleskapet ca. 4 timer.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Finn sjømatretter med epler

Se våre fristende drinker med epler

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.


Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen