Epleterte med vaniljekrem
Foto: Alf Børjesson

Epleterte med vaniljekrem

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker som i denne epleterten med vaniljekrem.

Fremgangsmåte

Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.

Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.

Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.

Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.

Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Her finner du mange oppskrifter på muffins

Se alt det gode du kan bruke blåbær i

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen