- Del hodekålen i båter, pass på at en del av stilken følger med slik at båtene holder sammen under kokingen.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en tykkbunnet gryte, begynn med kjøtt.
- Strø salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, minst 2 timer, gjerne 3.
- Pass på at fårikålen ikke koker tørt, tilsett gjerne litt mer vann underveis, og rist litt på kjelen innimellom.
- Server fårikålen med kokte mandelpoteter og gjerne flatbrød ved siden av.
Tips: Det er viktig å servere fårikålen rykende varm på varme tallerkener siden sauefettet ikke er så delikat når det blir kaldt.
Tips: Fårikålkjøtt av sau er kraftigere i smaken og gjerne noe fetere enn lammekjøttet. Pass på at du finner kjøtt med litt fett og gjerne med bein som gir en god kraft.