Fersk tomatsaus La Pommarola fra Napoli, Italia
Foto: hlphoto

Fersk tomatsaus La Pommarola fra Napoli, Italia

Velg hele tomater uten skinn. Og lag en stor porsjon, for denne sausen får du glede av til mange andre retter, med eller uten pasta, og ikke minst pizza.

Fremgangsmåte

Med en skarp kniv skjærer du et kryss i den nederste enden av tomatene. Kok opp vann i en mellomstor kjele og ta den av varmen. Slipp noen tomater i vannet, la dem ligge ca 30 sekunder, og ta dem opp med en hullsleiv. Gjør det samme med resten av tomatene, flå av skinnet og grovhakk kjøttet.

Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og la det surre på svak varme under stadig omrøring i ca 5 minutter eller til løken er myk og har fått litt farge. Ha i tomatene, smak til med salt og pepper og kok opp. Skru ned varmen og legg lokk på kjelen. La det koke til det tykner, 30-40 minutter, og rør av og til.

I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Riv basilikumbladene i små biter.

Tips: Om du bruker fersk pasta, beregn dobbel mengde av tørket.

Ta sausen av platen, rør i basilikum og smak til med salt og pepper. Slå vannet av pastaen, hell den i en oppvarmet bolle, ha sausen over og bland godt. Serveres straks med revet parmesan ved siden av.

Denne berømte sausen fra Napoli lages om sommeren når tomatene er fullmodne og søte. Den er svært enkel, så ingenting overdøver smaken fra tomatene. Her er den servert med spaghetti, som er den tradisjonelle pastatypen til sausen.

Alt du trenger å vite om pasta

På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen