Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter
Foto: Brodogkorn.no

Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter

Myk kakebunn med julekrydder og hvit sjokolademousse mellom lagene gir en fin kontrast til de sprø peppernøttene.

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
  2. Smelt smøret og la det avkjøles.
  3. Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
  4. Hell i det smeltede smøret, og rør forsiktig til alt er blandet.
  5. Fordel røren i tre små kakeformer (15 cm i diameter), eller stek kaken i en liten langpanneform. Husk bakepapir!
  6. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grillspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
  7. Hvis du stekte kaken i langpanneform: Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på 14-15 cm.

Sjokolademousse:

  1. Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
  2. Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
  3. Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
  4. Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
  5. Rør inn romtempererte egg.
  6. Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke).
  7. La moussen tykne litt før du monterer kaken.

Montering:

  1. Legg en kakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir.
  2. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen.
  3. Sett kaken kaldt til moussen stivner.
  4. Kaken kan gjerne stå til dagen etter før den pyntes.

Lag sjokoladekrem:

  1. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  2. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  3. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  4. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.

Pynting:

  1. Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
  2. Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøttene på kaken.
  3. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøttene.

Slik lager du peppernøtter selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta
Guide
Påskemenyen

Her finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta

I den største påskemenyen på nettet finner du både oppskrifter, tips til innkjøp av mat og drikke samt til andre påskeforberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her