Fisk med fregola
Foto: iStockphoto

Fisk med fregola

Det er kanskje en ingrediens du stusser over i denne klassiske retten fra Sardinia, og det er fregola. Det er en sardinsk pastaspesialitet laget av semulegryn.

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Sardinia er en mellomting mellom suppe og en stuing. Server den med italiensk brød med sprø skorpe, så man kan tørke opp sausen. Får du ikke tak i red snapper eller havabbor, kan du bruke en uer eller annen fast fisk.

Varm 2 ss av oljen i en stor kasserolle. Ha i hakket hvitløk og chili, sammen med omtrent halvparten av persillen. La det surre på middels varme under omrøring i ca 5 minutter.

Skjær all fisken i store biter. La skinn og ben følge med på red snapper og mullen eller havabboren. Legg bitene i kasserollen etter hver som du skjærer opp. Drypp 2 ss olivenolje over fisken og la det surre noen minutter til.

Tilsett tomatene, fyll den tomme boksen med vann og hell det i kasserollen. Kok opp. Salt og pepre etter smak, slå ned varmen og la det koke i 10 minutter. Rør av og til.

Ha i fregola og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett 2 ½ dl vann og resten av oljen, og la det småkoke i 15 minutter, til pastaen er al dente. I mellomtiden skylles skjellene og has i gryta like før pastaen er ferdigkokt. Kok opp legg på lokk og skru litt ned på varmen. Rist på kjelen. Når skjellene har åpnet seg, er retten klar.  

Hvis sausen blir for tykk, har du i mer vann. Smak til og server rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med resten av persillen.

Tips:
Du kan godt utelate skjellene. Det samme gjelder med den hele fisken som kan erstattes av 2 salte middelshavsansjos.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her