Fiskeboller i karrisaus
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fiskeboller i karrisaus

Fiskeboller er en norsk tradisjonsrett som har vært vanlig hverdagsmat gjennom flere generasjoner. Denne retten er rask å lage, god å spise og gir energi.

Fremgangsmåte

Ha margarin eller smør i en kasserolle, men pass på at det ikke blir brunt.

Rør inn karri og hvetemelet.

Tilsett kraft fra fiskebollene og melk litt om gangen mens du visper.

La sausen koke opp og spe videre til du har en jevn og glatt saus.

La sausen koke 1-2 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ha i fiskebollene og la dem bli varme i sausen, ca. 5 minutter.

Kok grønnsakene til de er knapt møre i godt saltet vann.

Serveres med kokte grønnsaker eller revne gulerøtter. Kokte poteter hører med.

Tips: Hvis du foretrekker revne gulerøtter kan du godt rive med et friskt og syrlig eple. Litt sitron over til slutt gjør godt.

Her finner du flere oppskrifter med fiskeboller

Du kan faktisk lage fiskebollene selv - det er veldig enkelt 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 91 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen