Fromasjkake med lokk av appelsingele
Foto: ruizluquepaz

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Fromasj eller mousse som det gjerne kalles i dag, er et populært element i kaker. Den luftige munnfølelsen er en av suksessfaktorene. Det er appelsinsmaken som preger denne kaken.

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet. Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.

Fromasj:
Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen.  Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.

Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann. Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder. Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv. 

I mellomtiden lager du appelsingele:
Press appelsinene og bland med vann. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann. Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen. Sett kaken kaldt i en time.  

Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.

Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake

Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Apéritif

3
3/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen