Fylt paprika med squash
Foto: zi3000

Fylt paprika med squash

Fylt paprika smaker veldig godt. Du kan bruke dem som middagsrett og til både kjøtt og fisk. Passer også som en snacks.

Fremgangsmåte

  1. Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.
  2. Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter).
  3. Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem.
  4. Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder.
  5. Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.
  6. Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner.
  7. Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten.
  8. Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min.

Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.

Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut. 

Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene

Her finner du veldig mange retter der paprika er med å spille en av hovedrollene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her