-
Ribbe:Tin ribben helt. Sett den på høykant og hul den ut. La det være tett på sidene.Sett ovnen på 200 grader.
- Kok sellerirotterningene al dente og bland med salt, pepper, olje og litt soyasaus.
- Fyll massen i ribben. Sy igjen ribbeenden, slik at den blir så tett som mulig.
- Snitt svoren på vanlig måte, og hell over en blanding av olje og soyasaus slik at det trenger ned i svoren.
- Stek ribben midt i ovnen til den er gyllen og ferdig. Bruk termometer, det skal vise 60 grader.
- Ha i litt vann i langpannen underveis. Øs over med jevne mellomrom slik at ribben blir mest mulig mør.
- Tilbehør:
- Ovnsbakt stjerneløk og hodekål. Del stjerneløken i 2. Del hodekål i skiver. Fordel dette i langpannen som du steker ribben i mot slutten av steketiden.
- Saus:
- Som saus bruke man det som renner av ribba under steking. Ha sausen i en gryte og tilsett fløte og rømme etter smak. Krydre med salt og pepper etter behov.
- Sprø svor:
- Flytt ribben oppover i ovnen, slå av undervarmen, sett på grill dersom du har det. Pass nøye på, svoren har lett for å svi seg.
- La ribb hvile i minst 15 min før man skjærer stykker.