Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk

Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk

Du trenger mye brød for hånden for å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene.

Fremgangsmåte

Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.

Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.

Her finner du veldig mange oppskrifter med skalldyr

Mange flere oppskrifter med scampi finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Oppskrift fra boken Til bords i Spania og Portugal av Joyce Goldstein

4
4/5 etter 354 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen