Gazpacho med vannmelon
Foto: THEPALMER

Gazpacho med vannmelon

Den spanske nasjonalretten Gazpacho med opphav i Andalucia skal serveres kald. Her passer det ekstra godt med vannmelon i.

Fremgangsmåte

  1. Hakk ingrediensene i biter, bland grønnsaker, olje og eddik.
  2. La brødet ligge i bløt i litt vann før bruk.
  3. Kjør alt i kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser til du har en puré, smak til med salt.
  4. Sil massen slik at eventuelle faste ingredienser ikke blir med i suppa. 
Marinert cherrytomat:
  1. Fjern skinnet forsiktig av cherrytomatene. Det gjør du ved å dyppe dem i kokende vann noen sekunder og deretter i iskaldt vann. Da blir det lettere å fjerne skinnet.
  2. Bland balsamicoeddik, hvit pepper, hakkete basilikumblader og olivenolje i en bolle, smak til med salt. Legg cherrytomatene i blandingen og la alt stå i kjøleskapet over natten (må lages dagen før suppa lages).
  3. Før servering skjærer du til firkantete biter av vannmelon (ca 1x2 cm). Lag et hakk i den ene siden og la vannmelonbiten hvile med hakket mot den ene kanten av glasset slik at pinnen hviler støtt på glasskanten.

Tips:
Suppen kan serveres i cocktailglass med stett og pyntes med følgende ingredienser:

Bruk trepinner som er litt lengre enn glassets diameter. Tre på en marinert cherrytomat, ett blad basilikum og en formskåret, firkantet bit av vannmelon. Pinnen legges på tvers over kantene på glasset.

Ved riktig festlige anledninger smaker det godt med en liten skvett vodka i bunnen av glasset før suppa fylles i. 

Tips: Passer godt som forrett en varm sommerdag. Da rekker oppskriften til 12 personer. Rester av gazpaco holder godt på en flaske i kjøleskapet noen dager.

Sendt inn av Svein Marvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her