Gazpacho med vannmelon
Foto: THEPALMER

Gazpacho med vannmelon

Den spanske nasjonalretten Gazpacho med opphav i Andalucia skal serveres kald. Her passer det ekstra godt med vannmelon i.

Fremgangsmåte

  1. Hakk ingrediensene i biter, bland grønnsaker, olje og eddik.
  2. La brødet ligge i bløt i litt vann før bruk.
  3. Kjør alt i kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser til du har en puré, smak til med salt.
  4. Sil massen slik at eventuelle faste ingredienser ikke blir med i suppa. 
Marinert cherrytomat:
  1. Fjern skinnet forsiktig av cherrytomatene. Det gjør du ved å dyppe dem i kokende vann noen sekunder og deretter i iskaldt vann. Da blir det lettere å fjerne skinnet.
  2. Bland balsamicoeddik, hvit pepper, hakkete basilikumblader og olivenolje i en bolle, smak til med salt. Legg cherrytomatene i blandingen og la alt stå i kjøleskapet over natten (må lages dagen før suppa lages).
  3. Før servering skjærer du til firkantete biter av vannmelon (ca 1x2 cm). Lag et hakk i den ene siden og la vannmelonbiten hvile med hakket mot den ene kanten av glasset slik at pinnen hviler støtt på glasskanten.

Tips:
Suppen kan serveres i cocktailglass med stett og pyntes med følgende ingredienser:

Bruk trepinner som er litt lengre enn glassets diameter. Tre på en marinert cherrytomat, ett blad basilikum og en formskåret, firkantet bit av vannmelon. Pinnen legges på tvers over kantene på glasset.

Ved riktig festlige anledninger smaker det godt med en liten skvett vodka i bunnen av glasset før suppa fylles i. 

Tips: Passer godt som forrett en varm sommerdag. Da rekker oppskriften til 12 personer. Rester av gazpaco holder godt på en flaske i kjøleskapet noen dager.

Sendt inn av Svein Marvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her