Ginger Joe curry

Ginger Joe curry

Denne oppskriften har ingen sære ingredienser, bare det du finner selv i den minste butikk. Trolig har du alt i skapet allerede.

Fremgangsmåte

Kylling:
Start med å krydre kyllingen med salt og pepper. Bland oljen over kjøttet og legg lårene i en ildfast from. Kyllingen skal steke på 200 grader i omtrent 15-20 minutter, helt til de har fått en gyllen farge. Hell karrisausen helt til kyllingen er helt dekket og dekk formen med et lokk eller folie. Skru ned varmen til 180 grader, og stek i ytterligere 40 minutter.

Currysausen:
Bland løk, hvitløk, ingefær, chili og salt til en tykk masse. Stek resten av løken og grønnsaker på middels varme i 2-3 minutter. Bland karripulver og eventuelt karriblader, og stek i 1 minutt. Rør godt rundt under stekingen for å unngå å brenne sausen. Deretter heller man kokosmelken over i pannen, samt Stone’s Ginger Joe. Ha et raskt oppkok og tilfør tomatene til sist. La det koke i ytterligere 10 minutter, og legg deretter kyllinglårene i sausen for så å sette hele formen inn i ovnen. La den stå i ovnen et par minutter. Serveres med kokt ris.

Tips:
Hvis du ønsker en vegetarisk rett, dropper du kyllingen og erstatter med en stor blomkål delt i buketter og som dekkes med sausen. Deretter lar du den stå i ovnen i 15 minutter ved 200 grader til blomkålen er al dente. 

Se våre andre indiskinspirerte oppskrifter

Flere herlige gryteretter

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen