Gresk lammegryte med kinakål
Apéritif

Gresk lammegryte med kinakål

Ha alt i en gryte la den passe seg selv slik de gjør i Hellas. Server brød til og bruk brødbiter slik at du får med deg all den gode kraften.

Fremgangsmåte

  1. Tørk kjøttstykkene med kjøkkenpapir. Fres løken i oljen til den er blank og myk.
  2. Øk varmen og stek kjøttet 10-15 minutter, snu og vend det ofte.
  3. Tilsett buljong eller vann og litt salt.
  4. Legg på lokk og kok på svak varme til kjøttet er mørt, ca 45-60 minutter.
  5. Ha i kinakål og 3 ss dill og bland forsiktig.
  6. Legg på lokk og la gryten trekke i 15 minutter. Ta den av platen.
  7. Pisk sammen egg og sitronsaft og pisk i litt av den varme kraften fra kjøttgryten.
  8. Ta kasserollen av platen og tilsett eggblandingen i en tynn stråle mens du rister på gryten.
  9. Vend forsiktig sammen.
  10. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter mens du rister på gryten så kjøttet dekkes av et tynt lag saus.
  11. Gryten må ikke koke, da skiller sausen seg.

Denne retten er typisk vår- og påskerett som helst lages av kopplam og vårens første grønnsaker. Mange av ingrediensene i denne retten brukes også i magrista - en suppe som ofte er den første kjøttretten man spiser etter at fasten er over, etter oppstandelsesmessen ved midnatt lørdag. Helst skal retten lages av lammelår, men utbenet bog går like bra. Server brød til og bruk brødbiter slik at du får med deg all den gode kraften

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her