Gresk lammegryte med kinakål
Apéritif

Gresk lammegryte med kinakål

Ha alt i en gryte la den passe seg selv slik de gjør i Hellas. Server brød til og bruk brødbiter slik at du får med deg all den gode kraften.

Fremgangsmåte

  1. Tørk kjøttstykkene med kjøkkenpapir. Fres løken i oljen til den er blank og myk.
  2. Øk varmen og stek kjøttet 10-15 minutter, snu og vend det ofte.
  3. Tilsett buljong eller vann og litt salt.
  4. Legg på lokk og kok på svak varme til kjøttet er mørt, ca 45-60 minutter.
  5. Ha i kinakål og 3 ss dill og bland forsiktig.
  6. Legg på lokk og la gryten trekke i 15 minutter. Ta den av platen.
  7. Pisk sammen egg og sitronsaft og pisk i litt av den varme kraften fra kjøttgryten.
  8. Ta kasserollen av platen og tilsett eggblandingen i en tynn stråle mens du rister på gryten.
  9. Vend forsiktig sammen.
  10. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter mens du rister på gryten så kjøttet dekkes av et tynt lag saus.
  11. Gryten må ikke koke, da skiller sausen seg.

Denne retten er typisk vår- og påskerett som helst lages av kopplam og vårens første grønnsaker. Mange av ingrediensene i denne retten brukes også i magrista - en suppe som ofte er den første kjøttretten man spiser etter at fasten er over, etter oppstandelsesmessen ved midnatt lørdag. Helst skal retten lages av lammelår, men utbenet bog går like bra. Server brød til og bruk brødbiter slik at du får med deg all den gode kraften

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her