Gresk salat med tzatziki
Foto: Synøve Dreyer

Gresk salat med tzatziki

Salat, og kanskje spesielt en av de greske variantene med tzatziki, er alltid velkommen på bordet. Enten servert som en forrett eller som et helt måltid i seg selv.

Fremgangsmåte

Gresk salat:
Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Legg opp på fat med biter av fetaost og oliven. Ha litt olje over.
Tzatziki:
Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 20 minutter. Hvis du bruker gresk yoghurt som er mye fetere, behøver du ikke la den stå mer enn 10 minutter.

Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper.

Tilsett litt olivenolje eller rømme hvis ønskelig.

Flere gode salater

Sendt inn av Tine Kjøkken

4
4/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen