Grillet laksespyd med gremolata
Foto: Mats Widén

Grillet laksespyd med gremolata

Det er gremolataen - altså persille, hvitløk og sitronskall - som gjør at denne retten blir så god. Du kan godt bruke annen type fisk, kylling eller halloumi på grillspydene.

Fremgangsmåte

Laksespyd:
Hvis du bruker grillspyd av tre, må de legges i kalt vann i 30 minutter før bruk.

Tørk fisken med pair og del opp i ganske store biter. Vend bitene i rapsolje og sett på spydene. Dryss over salt og pepper. Grill over sterk varme i 3-4 minutter.

Gremolata:
Vask persille, tørk den godt. Riv av bladene og finhakk dem. Finhakk hvitløken.

Vask sitronen i varmt vann. Tørk den. Riv skallet fint, hakk det jevnt og bland det med persillen og hvitløken.

Servering:
Fordel gremolata over laksespydene og server med en blandet salat og brød. Gjerne også en kremet dressingsaus.
 
Tips:
Spydene kan også steikes i panne. Det tar ikke lengre tid, ca 4 minutter.
 
 
 
 
 
 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen