Grillet makrell med foliebakte småpoteter og appelsinsalat
Foto: Synøve Dreyer

Grillet makrell med foliebakte småpoteter og appelsinsalat

Makrell har fast fiskekjøtt og passer derfor godt til grilling. Enklest er det å legge fisken i en dobbelrist, da er det lett å snu den.

Fremgangsmåte

  1. Makrell:
    Rens fisken og skjær 3—4 skråsnitt over ryggen.
  2. Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene, resten i buken. Legg en stilk mynte i buken på hver fisk.
  3. Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4-5 minutter på hver side, til du ser at ryggbenet begynner å løsne.
  4. Appelsinsalat: 
    Bruk den appelsinen skallet er revet av. Skjær bort den hvite hinnen og skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene, del dem i to.
  5. Rens og skjær vannmelon i små terninger.
  6. Strimle hodesalaten.
  7. Rør kesam sammen med limesaft og skall, smak til med salt og pepper og bland alle ingrediensene.
  8. Poteter i folie:
    Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplemost.
  9. Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp. Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre.
  10. Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
 
Server fisken med appelsinsalat og små poteter bakt i folie på grillen.

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her