Grønn papayasalat – Som tam
Terje Ommundsen

Grønn papayasalat – Som tam

Dette er den mest utbredte salaten i Thailand og den er kjent for å være ganske så spicy, men den er så frisk og syrlig, en salat du kan bli litt avhengig av.

Fremgangsmåte

Rist rekene (om du har) i en tørr panne til de er sprø og avkjøl dem.

Knus reker, hvitløk, chili, sitrongress og peanøtter i en morter til en fin pasta, ha i palmesukker. Bland inn tamarindpuré og limesaft. Smak til med fiskesaus.

Du vurderer selv hvor mange chili du vil ha i. Tar ut frøene i chilien, blir den ikke så sterk, men du beholder den gode chilismaken.

Riv opp papaya i strimler og ha den i en tre- eller keramikkmorter, slå forsiktig i den slik at du får ut litt fruktsaft av papayaen, samtidig som den ikke skal knuses. Bland inn dressingen, tomatene og eventuelt tørkede eller ferske reker. Ha en liten neve ristede peanøtter over og server.

Tips:
Du kan øke chilistyrken ved å bruke inntil 10 thaichilier i dressingen!

Oppskriften er hentet fra Thai-obsessed, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018.

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Terje Ommundsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her