Grønn te-kake
Foto: zoranm

Grønn te-kake

Den irrgrønne fargen fra matcha-te-pulveret gir denne kaken et vårlig preg. Den luftige blandingen av varmvispet (sveistsisk) marengs og hvit sjokoladesmørkrem gjør den mektig god.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
La smøret bli romtemperert og mykt. Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og pisk inn eggeplommene. Tilsett melken, sikt i hvetemelet og matchapulveret. Bland godt.

Pisk eggehvitene stive med helt rent utstyr. Brett eggehvitene inn i kakedeigen.

Hell den i en kakeform på 24 cm diameter og stek ved 175 grader i 45 minutter, sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl.

Krem:
La smøret bli romtemperert og mykt. Smelt sjokoladen ved veldig svak varme til den er flytende.

Pisk eggehviter og melis i en bolle over vannbad til sukkeret er smeltet, men temperaturen må ikke overstige 60-65 grader. Ta bollen ut av vannbadet og pisk massen helt stiv. Tilsett smøret i teskje-store mengder mens du pisker. Tilsett deretter sjokoladen. Del kremen i to like store mengder i to boller og pisk inn matchapulveret i den ene. Avkjøl.

Montering:
Hell den hvite kremen over kakebunnen mens den er i formen. Deretter den lysegrønne. Dryss over matchapulver (bruk gjerne en finmasket tesil og sikt over kakens topp for jevnest mulig resultat) og pynt med friske bær. La stå kaldt i minst 15 minutter før du løsner forsiktig.

Tips:
Hvis du har krem igjen, eller om lagene ikke ser helt jevne ut, kan du blande de to restene og smøre langs sidene.

Har du lyst til å bake en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du lese om matcha som drinkingrediens

Se våre drinkoppskrifter med matcha

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her