- Kakebunn:
La smøret bli romtemperert og mykt. - Pisk smør og sukker hvitt.
- Skill eggene og pisk inn eggeplommene.
- Tilsett melken, sikt i hvetemelet og matchapulveret. Bland godt.
- Pisk eggehvitene stive med helt rent utstyr.
- Brett eggehvitene inn i kakedeigen.
- Hell den i en kakeform på 24 cm diameter og stek ved 175 grader i 45 minutter, sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl.
- Krem:
La smøret bli romtemperert og mykt. Smelt sjokoladen ved veldig svak varme til den er flytende. - Pisk eggehviter og melis i en bolle over vannbad til sukkeret er smeltet, men temperaturen må ikke overstige 60-65 grader.
- Ta bollen ut av vannbadet og pisk massen helt stiv.
- Tilsett smøret i teskje-store mengder mens du pisker.
- Tilsett deretter sjokoladen.
- Del kremen i to like store mengder i to boller og pisk inn matchapulveret i den ene. Avkjøl.
- Montering:
Hell den hvite kremen over kakebunnen mens den er i formen. - Deretter den lysegrønne.
- Dryss over matchapulver (bruk gjerne en finmasket tesil og sikt over kakens topp for jevnest mulig resultat) og pynt med friske bær.
- La stå kaldt i minst 15 minutter før du løsner forsiktig.
Tips:
Hvis du har krem igjen, eller om lagene ikke ser helt jevne ut, kan du blande de to restene og smøre langs sidene.
Har du lyst til å bake en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her
Her kan du lese om matcha som drinkingrediens
Se våre drinkoppskrifter med matcha