Gyoza - dampet eller fritert
Foto: nehopelon

Gyoza - dampet eller fritert

Gyoza kan dampes eller friteres. Begge deler er supergodt. det eneste du trenger ved siden av er en dip.

Fremgangsmåte

  1. Skjær aubergine og sopp i små biter.
  2. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, kål, gulrot og vårløk.
  3. Ha olje i en stekepanne og surr grønnsakene hver for seg.
  4. Legg dem etter hvert på en tallerken for avkjøling.
  5. Ha grønnsakene og andre ingredienser i en bolle og bland godt.
  6. Legg 1 ss fyll midt på hver av gyoza-deig-flakene.
  7. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigflaket og brett det over fyllet. Klem kantene godt sammen.

Dampet gyoza:

  1. Legg et bakepapir oppi en dampekurv og legg yozaene ved siden av hverandre med kanten opp og tilstrekkelig plass mellom hver.
  2. Damp over høy varme i 7-8 minutter.
  3. Server gyozaene med dipsaus.

Fritert gyoza:

  1. Varm oljen til 160-170 grader i en panne med høye kanter.
  2. Leg gyozaene oppi en etter en, men ikke for mange av gangen. 
  3. Når de er gylne, tas de opp med en hullsleiv og legges på et kjøkkenpapir.
  4. Server umiddelbart med dipsaus. 

Tips:
Om du ønsker en gyoza med kjøtt, kan erstatte auberginen med kvernet svinekjøtt. 

Slik lager du gyoza-deig selv

Prøv denne dipsausen til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her