Helstekt flankestek med grillet rosenkål, blomkålpuré og chilisaus
Foto: LauriPatterson

Helstekt flankestek med grillet rosenkål, blomkålpuré og chilisaus

I denne smaksrike oppskriften serveres helstekt flankestek med grillet rosenkål, blomkålpuré og chiliolje. Et deilig festmåltid på den litt lettere siden, men som ikke sparer på kruttet.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C med grillelement. 

Ta flankesteken ut av kjøleskapet, ta av all emballasje og la steken hvile på kjøkkenbenken til du skal steke den, minst 10 minutter. 

Kutt  blomkålhode i 2-3mm tykke skiver. Ha blomkål, vann, smør og salt i en kasserolle med lokk, over høy varme. Når vannet begynner å dampe, skru ned varmen til medium og damp videre til blomkålen er mør og det er litt vann igjen i kasserollen. Sjekk blomkålen i blant for å forsikre at den ikke svir seg.

Når blomkålen er mør, kjør den sammen til jevn puré med en stavmikser, eller i en blender. Smak til med sitronsaft og salt. Ha purèen tilbake i kasserollen og hold varm over lav varme. 

Separer bladene fra hverandre og del rosenkålkjernen (der du ikke lenger får separert bladene)  i to. Bland med olje, salt og pepper, og strø på et stekebrett med bakepapir. Ha stekebrettet i nedre del av ovnen og grill til rosenkålen er sort i kantene, ca 7 minutter. Straks rosenkålen er ute av ovnen, ha revet sitronskall over.

Bland sammen alle ingrediensene til chilisausen en liten skål. 

Varm en støpejernspanne over middels-høy varme. Gni flankesteken inn med olje, og raust med salt og pepper. Stek kjøttet umiddelbart til du får en fin stekeskorpe på den ene siden, ca 3-4 minutter. Snu kjøttet og stek det videre i 3-4 minutter på den andre siden til du oppnår ønsket temperatur (52C for medium-rå). La flankesteken hvile på en fjøl i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver mot fibrene (linjene på kjøttet).

Server biter av flankestek på blomkålpuré med grillede rosenkålblader og et dryss chilisaus. 

Tips:
For mørest mulig kjøtt er det viktig og ikke steke flankesteken for lenge. Flankestek er best servert rå, til medium-rå ellers blir den fort tørr. Husk at kjøttet ettersteker når det hviler. Hviling gjør at saftene kan trekke seg tilbake i biffen slik at du får en super saftig biff når du skjærer den. Hvis du skjærer den med en gang vil du oppdage at mye saft vil strømme ut av kjøttet. Husk også å kjære flankesteken mot fibrene (linjene på kjøttet). Hvis du kutter med fibrene blir kjøttet seigt. 

Gochujan paste er en koreansk chilipaste som kan byttes ut mot sambal oelek eller siracha.

Her finner du mange oppskrifter på biff

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen