Hjemmelaget is med julefrukt
Maptrat.no

Hjemmelaget is med julefrukt

Hjemmelaget iskrem smaker deilig og er mye enklere å lage enn du tror. Server den med krydret kompott av hermetisk og tørket frukt.

Fremgangsmåte

  1. Hjemmelaget is:
    Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
  2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren.
  3. Julefrukt:
    Hell laken fra den hermetiske frukten i en kasserolle sammen med krydderet og eventuelt litt sukker - kok opp.
  4. Del frukten opp i passe biter og tilsett i laken, kok opp på nytt. Tilsett potetmel mens du rører og varm opp til kokepunktet. Fruktblandingen må ikke koke etter at du har tilsatt potetmelet.
  5. Servering:
    Hvelv isen på fat ved servering, ha noe av den varme julefrukten over isen og resten av frukten serveres i en bolle ved siden av. Pynt med en sjokoladestjerne.
  6. Sjokoladestjerne:
    Sjokoladestjerner lager du ved å helle smeltet kokesjokolade i en liten plastpose, klipp et lite hull i det ene hjørnet.
  7. Lag sjokoladestjerner eller andre mønstre på et overheadsark eller et ark aluminiumsfolie som er smurt med litt olje. Stjernene settes i fryseren noen minutter til de har stivnet.

Mange lekre desserter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her