Hjemmelaget is med julefrukt
Foto: Matprat/Astrid Hals

Hjemmelaget is med julefrukt

Hjemmelaget iskrem smaker deilig og er mye enklere å lage enn du tror. Server den med krydret kompott av hermetisk og tørket frukt.

Fremgangsmåte

  1. Hjemmelaget is:
    Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
  2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren.
  3. Julefrukt:
    Hell laken fra den hermetiske frukten i en kasserolle sammen med krydderet og eventuelt litt sukker - kok opp.
  4. Del frukten opp i passe biter og tilsett i laken, kok opp på nytt. Tilsett potetmel mens du rører og varm opp til kokepunktet. Fruktblandingen må ikke koke etter at du har tilsatt potetmelet.
  5. Servering:
    Hvelv isen på fat ved servering, ha noe av den varme julefrukten over isen og resten av frukten serveres i en bolle ved siden av. Pynt med en sjokoladestjerne.
  6. Sjokoladestjerne:
    Sjokoladestjerner lager du ved å helle smeltet kokesjokolade i en liten plastpose, klipp et lite hull i det ene hjørnet.
  7. Lag sjokoladestjerner eller andre mønstre på et overheadsark eller et ark aluminiumsfolie som er smurt med litt olje. Stjernene settes i fryseren noen minutter til de har stivnet.

Mange lekre desserter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her