Hot asiatisk nudelsuppe med torsk
Foto: Lisa Westgaard

Hot asiatisk nudelsuppe med torsk

Nudelsuppe med torsk er en virkelig hot asiatisk rett. Hvis du ønsker den enda kraftigere er det bare å legge til mer av noen av ingrediensene du finner i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Bank sitrongresset flatt med baksiden av kniven og del det i store biter (det skal ikke spises).

Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til buljongen. La det trekke i ca. 15 min.

Mens buljongen trekker, vasker og kutter du grønnsakene.

Trekk torsken i en egen kjele med lettsaltet vann i ca 5-6 min avhengig av tykkelsen.

Mens torsken trekkes, koker du opp buljongen.

Ha nudlene og grønnsakene i buljongen og la dem trekke til nudlene er ferdige (det går fort).

Anrett grønnsaker og nudler i en dyp skål.

Legg torskestykket på toppen, og hell buljongen forsiktig over.

Avslutt med å drysse hakket, frisk koriander og sesamfrø over.

Tips: Hvis du vil ha suppen ekstra sterk beholder du frøene i chilien

 Tips: Du kan også bruke andre grønnsaker som f. eks. gulrøtter, minimais, reddiker eller neper.

70 herlige oppskrifter med nudler

 21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bjørn Cameron Alexander og Strøm Torsk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her