Hummersuppe:
Finhakk grønsakene og fres dei blanke i litt olje, ha i kvitlauken og timianen det siste minutet. Ha i tomatpuréen og fres vidare i eit par minutt.
Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.
Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.
Blomkålpuré:
Kutt blomkål i like bitar. Dekk med vatn og kok møre.
Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.
Servering:
Fyll eit varmt cocktailglas halvfullt med hummersuppa og legg ei skei blomkålpuré i midten.
Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.
Tips:
Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.
Les meir om havets kardinal her
Flere hummer- og skalldyrretter
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig