Hummersuppe med blomkål
Foto: Istock

Hummersuppe med blomkål

Lag en deilig suppe med hummer og blomkål. Litt eksklusivt, men du verden så godt det smaker. Og så raskt å lage. Ferdig på en halvtime.

Fremgangsmåte

  1. Hummersuppe:
    Finhakk grønsakene og fres dei blanke i litt olje, ha i kvitlauken og timianen det siste minutet.
  2. Ha i tomatpuréen og fres vidare i eit par minutt.
  3. Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.
  4. Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.
  5. Blomkålpuré:
    Kutt blomkål i like bitar. Dekk med vatn og kok møre.
  6. Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.
  7. Servering:
    Fyll eit varmt cocktailglas halvfullt med hummersuppa og legg ei skei blomkålpuré i midten.
  8. Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.

Tips: 
Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.

Les meir om havets kardinal her

Flere hummer- og skalldyrretter

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her