Hummersuppe med blomkål
Foto: Lise Bjelland

Hummersuppe med blomkål

Lag en deilig suppe med hummer og blomkål. Litt eksklusivt, men du verden så godt det smaker. Og så raskt å lage. Ferdig på en halvtime.

Fremgangsmåte

Hummersuppe:
Finhakk grønsakene og fres dei blanke i litt olje, ha i kvitlauken og timianen det siste minutet. Ha i tomatpuréen og fres vidare i eit par minutt.

Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.

Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.

Blomkålpuré:
Kutt blomkål i like bitar. Dekk med vatn og kok møre.

Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.

Servering:
Fyll eit varmt cocktailglas halvfullt med hummersuppa og legg ei skei blomkålpuré i midten.
 

Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.

Les meir om havets kardinal her

Tips: Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.

Flere hummer- og skalldyrretter

 Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri

5
5/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen