Hvit pizza "fire årstider"
Foto: Kai Nordrum

Hvit pizza "fire årstider"

Dette er en deilig pizza som du absolutt bør prøve. En steinplate i bunnen av stekeovnen gir perfekt forhold for pizzabunnen.

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt sammen deigen og la den heve i ca.½ time til den når dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen til to tynne pizzabunner på smurte stekebrett. Rør sammen ingrediensene til pizzasausen og bre den utover de to bunnene. Fordel mesteparten av den revne osten over bunnene, men spar litt for å drysse på toppen.

Pizzafyllet skal legges på hver sin fjerdedel: en del strimlet kalkunpålegg, en del stekte sjampinjongskiver, en del reker og den siste delen med hermetiske artisjokkhjerter og skiver av sort oliven. Fordel resten av osten på toppen. Klipp gjerne over litt frisk oregano, om du har.

Sett pizzaen nederst i stekeovnen ved 230 °C (eller høyere) og stek i 15-20 minutter til bunnen er sprø og osten har smeltet.

Hjemmelaget pizza er best - se de gode oppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen