Hvitløksreker med sterk saus som i Thailand
Foto: ALLEKO

Hvitløksreker med sterk saus som i Thailand

Når rekene får en omgang med chili, både fersk og som saus, blir det fart i sakene.

Fremgangsmåte

Skrell og rens rekene, men la haleskallet sitte på. Skjær et dypt snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen. Press rekene flatt ut.

Skrell løken og skjær den i tynne skiver fra toppen, slik at det blir buede strimler.

Fres løk, hvitløk, ingefær og chili i olje til de er myke. Tilsett rekene og fres ytterligere til rekene skifter farge og begynner å krølle seg. Ha i bambusskudd og la de bli gjennomvarme.

Bland søt chilisaus, fiskesaus, vann og maismel og hell det i pannen. Rør om til det tykner.

Rør inn basilikumblader og server.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen