Innbakt laks

Fremgangsmåte

Ta ut butterdeigplatene og legg dem på benken. Hakk basilikum og hvitløk, og bland dette sammen med Philadelphia-osten og sitronsaft/-skall. Smak til med pepper og salt.

Skjøt sammen butterdeigen ved hjelp av egg. Kjevles ut til den blir stor nok. Laksefileten deles i to og legges på deigen i to lag med saus imellom. Pakk laksen inn og "lim" skjøtene med egg. Legg "pakken" i en ildfast form med skjøtene ned. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 25-30 min.. Følg med på slutten av steketiden, og stikk en kniv ned i fisken. Når kniven er varm er fisken ferdig.

Serveres med en anretning av lettdampede grønnsaker etter egen smak.
Laksen kan for øvrig godt erstattes med steinbittfilet.

Sendt inn av Lill Mekiassen

4
4/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen