Julekrydret ribbe
Foto: Alf Börjesson, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Julekrydret ribbe

Her en oppskrift på julekrydret ribbe med alle de gode smakene vi kjenner så godt. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Gni ribba på begge sider med krydderblandingen og la den ligge en time i en stor langpanne.

Bland gløgg, rødvin, soyasaus og appelsinsaft og hell over ribbas svorside. Snu ribba og la den ligge med svoren ned. Dekk med plastfolie. Sett kaldt i ett døgn.

Snu ribba og hell av marinaden, men ta vare på 1 dl marinade.

Nå skal svoren rutes. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena er det lettere å skjære opp pene serveringsstykker. Dekk med aluminiumsfolie.

Sett ovnen på 200 grader og sett langpannen i ovnen. Hell 1 dl marinade samt 1 dl vann i formen. Stek først i 30 minutter.

Ta av folien, skru varmen ned til 175 grader og stek videre i ca 1½ time. Pass på at pannen ikke koker tørr. Etterfyll med vann.

Hvis ikke svoren er sprø, kan du skru opp varmen til 250 grader de siste ti-femten minuttene, eventuelt sette på ovnsgrillen (da må du passe godt på!).

Sil av kraften og ha den over i en kjele. Smak til med salt og pepper.

La ribba hvile 15 minutter før du skjærer den opp i passe stykker. Server med stekesjyen, rødkål , kokte pærer  og kokte poteter.

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen