Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken
Apéritif

Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken

Ingredienser
600 g hjorte-, elge- eller reinsdyrytrefilet delt i fire
3 dl juleøl
1 ss finhakket sjalottløk
timian
2 ss olje

Saus:
3 ss brunt sukker
2 finhakkete sjalottløk
6 ss øl- eller rødvinseddikk
3 dl juleøl
3 dl oksekraft
2 ss smør
friske timianblader

Fiken:
4 ferske fiken
3 dl juleøl

Fremgangsmåte

Hell juleøl og sjalottløk over kjøttet og la stå i minst to-tre timer. Ta kjøttet opp og tørk godt av. Ta vare på marinaden.

Kok opp ølet som har vært brukt til marinaden og ha fikenene hele oppi. La trekke ved svak varme i fem minutter. Ta opp av ølet som tas vare på til sausen, og hold fikenene varme.

Kok opp eddik og sukker og ha oppi sjalottløk. La koke til all væske er fordampet og du har fått en sirupaktig konsistens. Tilsett ølet fra marinaden/posjeringen og eventuelt noe mer til du har 3 dl. Ha samtidig oppi kraften. Kok inn til en tredel gjenstår. Sil og rør inn 2 ss smør. Smak til med salt og nykvernet pepper samt friske timianblader.

Brun filetene i olje. Etterstek i ovn ved 180 grader i 4-6 minutter avhengig av tykkelse. La hvile i 5-10 minutter.

Anrett kjøttstykkene med sausen rundt samt smørdampet broccoli og knaskegulrøtter og Pommes Anna (klikk for oppskrift)

e våre andre oppskrifter med hjort

Prøv gjerne denne oppskriften på risotto med barolo

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her