Julepostei med medister

Julepostei med medister

Fremgangsmåte

Skjær lever og spekk i terninger, og legg det i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.

Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

Smør en ildfast form som rommer ca. 1½ liter. Hell i farsen.

Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175 grader i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 grader.

Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen