Kald agurkssalat med kylling og spinat
Foto: Istock

Kald agurkssalat med kylling og spinat

Fremgangsmåte

Skrell agurken. Skjær skrellet i fine terninger. Skjær agurken i tynne skiver. Dryss med salt og la dryppe av i ca. 30 minutter i en sikt. Anrett agurkskivene på 6 tallerkener. Kvern hvit pepper over. Hakk soltørkede tomater, kapers og det hvite fra vårløken fint. Skjær osten i fine terninger. Hakk løktoppen meget fint. Del avokadoen, ta kjøttet ut og skjær det i terninger.

Pisk olivenolje, sennep, eddik og hvitløk sammen til en god dressing. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Vend spinaten i dressingen med kylling, avokado, halvdelen av den hakkede vårløken (og -topp) og agurkskrell etter lyst. Fordel lag i lag med sprø bacon, midt på tallerkener. Dryss agurkskrell omkring. Rør majones sammen med tomat og kapers. Smak til med sitronsaft. Rør resten av den hakkede vårløken i. Fordel på agurkskivene, rundt kyllingsalaten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 142.90 kr Bestillingsutvalget
    79 POENG
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her