Kalkunpai med tranebær og timian
Apéritif

Kalkunpai med tranebær og timian

Restemat er perfekt til pai. Har du rester etter kalkunmiddagen, er en pai tingen. Her får du brukt opp både rester av kalkun og tilbehør. Bedre enn festmiddagen smaker det nesten og.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200C
  2. Smelt 3ss smør i en stekepanne over middels-høy varme, og stek løken til den begynner å karameliseres. Ha i 60ml med vann og skrap og de brune bitene i bunn av pannen (væsken vil redusere). Ha løken ut av pannen og sett til side.
  3. I den samme pannen smelt de restrerende 3ss med smør. Skru ned varmen til medium, og visp inn hvetemel til en jevning. Kok ut melet i ca 2 minutter, under konstant omrøring.
  4. Tilsett så helmelk litt etter litt og kok opp til du har en tykk saus. Tilsett så krydder og rør godt. Ha i løk og kalkunkjøtt. Sett til side for å avkjøles. 
  5. Legg paideigen i en liten paiform (20-22cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris. 
  6. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge.
  7. Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du baker pai) og fjern papiret.
  8. Ha et lag med kalkussausen over bunnen. Dekk med skivede poteter og smør tranebærsaus over.
  9. Topp så med den restrerende kalkunsausen.
  10. Sett paien i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til paien har fått en fin, gyllenbrun farge.

Du finner flere deilige resteoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her