Kalkunpai med tranebær og timian
Apéritif

Kalkunpai med tranebær og timian

Restemat er perfekt til pai. Har du rester etter kalkunmiddagen, er en pai tingen. Her får du brukt opp både rester av kalkun og tilbehør. Bedre enn festmiddagen smaker det nesten og.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200C
  2. Smelt 3ss smør i en stekepanne over middels-høy varme, og stek løken til den begynner å karameliseres. Ha i 60ml med vann og skrap og de brune bitene i bunn av pannen (væsken vil redusere). Ha løken ut av pannen og sett til side.
  3. I den samme pannen smelt de restrerende 3ss med smør. Skru ned varmen til medium, og visp inn hvetemel til en jevning. Kok ut melet i ca 2 minutter, under konstant omrøring.
  4. Tilsett så helmelk litt etter litt og kok opp til du har en tykk saus. Tilsett så krydder og rør godt. Ha i løk og kalkunkjøtt. Sett til side for å avkjøles. 
  5. Legg paideigen i en liten paiform (20-22cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris. 
  6. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge.
  7. Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du baker pai) og fjern papiret.
  8. Ha et lag med kalkussausen over bunnen. Dekk med skivede poteter og smør tranebærsaus over.
  9. Topp så med den restrerende kalkunsausen.
  10. Sett paien i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til paien har fått en fin, gyllenbrun farge.

Har du lyst til å lage en annen pai har vi mange forslag

Du finner flere deilige resteoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her