Kalvekoteletter med gratinert fennikel og røsti
Foto: Istock

Kalvekoteletter med gratinert fennikel og røsti

Kalvekoteletter med masse godt tilbehør av grønnsaker er et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Kalvekoteletter:
    Strø salt og pepper på kotelettene. Legg på 
  2. Stek dem i olje i panne sammen med frisk rosmarin og hvitløksfedd med skall ca. 2 minutter på hver side.
  3. La hvitløksfeddene steke videre ved svak varme til de blir myke. 
  4. Du kan også pensle dem med olje og steke dem i grillpanne eller på grillen.
  5. La dem hvile noen minutter før servering.
  6. Gratinert fennikel:
    Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene.
  7. Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 6-7 minutter. Hell av vannet.
  8. Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett tomater kuttet i biter og la det småkoke i 5 minutter.
  9. Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratiner i ovnen 20 minutter på 180 °C.
  10. Røsti:
    Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt.
  11. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
  12. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.

Tips: Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Mange lekre retter med koteletter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her