Kalvesauté med aspargesbønner
Foto: Matprat / Studio Dreyer-Hensley

Kalvesauté med aspargesbønner

Kalvekjøtt er delikat og mørt. Derfor trenger det forsiktig varmebehandling for ikke å bli tørt. Sautering, rask steking i panne er perfekt.

Fremgangsmåte

Sauté er en finere gryterett bestående av mørt kjøtt som nesten ikke trenger koking. En sauté består altså av mørt kjøtt tilsatt sjy eller vin.

Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte. Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder,og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter.

Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta. Rør maizenna ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

Server gjerne med ristet brød og aioli eller som her med potetmos eller potetsnø.

Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte

Se alle våre oppskrifter med det lekre kalvekjøttet 

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her