Kinesiske wontons i chilisaus
Apéritif

Kinesiske wontons i chilisaus

Det er lett å bli hekta på deilige Wontons. De kinsiske dumplingsene kan både kokes, dampes og friteres, spises i suppe eller slik som her i chilisaus.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til wontonfyllet i en food processor, bortsett fra vannet. Kjør ingrediensene til en jevn masse, og tilsett litt og litt vann til fyllet har en klissete, men fast konsistens.
  2. Legg et wontonpapir i hånden, med et av hjørnene pekende mot fingerspissene som en diamant.
  3. Tilsett 1ts med wontonfyll. Pensle spissen lengst fra deg med vann og brett wontonen i to, slik at kantene treffer hverandre og du har et triangel.
  4. Med spissen på triangelet fortsatt pekende oppover, pensle litt vann på den ene spissen (til venstre eller høyre) og brett de to ytre kantene mot hverandre, slik at wontonen ser ut som en bispehatt. Legg til side på et bakebrett ikledd bakepapir. Fortsett slik til du har brukt opp alt fyllet.
  5. Kok opp en stor kjele med vann. Mens vannet koker lager du chilisausen. Bland sammen soyasaus, kinesisk sort eddik, kinesisk chiliolje, sesampaste, sukker og hvitløksfedd i en liten bolle.
  6. Når vannet koker tilsett en og en dumpling, og pass på at de ikke fester seg til hverandre.
  7. Tilpass varmen slik at vannet småkoker, og kok wontons til de flyter til toppen ca 2 minutter. Spar 1dl av kokevannet og bland dette inn i chilisausen.
  8. Hell vannet av wontonsene og ha tilbake i kjelen sammen med chili saus. Rør godt og server straks toppet med finhakket gressløk.

Tips:
Dobble gjerne oppskriten når du først er i gang. Dumplings kan fryses ned og kokes fra frossen tilstand. Koketiden blir da 4 minutter.

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her