Klassisk fransk omelett
Foto: Porter Lansing

Klassisk fransk omelett

Å kunne lage en perfekt klassisk fransk omelett er det som skiller klinten fra hveten. Med så få ingredienser, kun egg og smør, er det ingenting å gjemme seg bak. Her er det teknikk og tålmodighet som gjelder.

Fremgangsmåte

Visp sammen 3 egg til en homogen masse i en bolle. Om ønskelig blandes finhakket gressløk inn.

Smelt 1 ss smør i en 22-25cm teflonpanne over middels varme  til det skummer, men ikke brunes. Tilsett de sammenvispede eggene. Begynn straks å røre eggene med en slikkepott i små sirkulære bevegelser, mens du samtidig rister pannen frem og tilbake. Fortsett å gjøre dette til eggene ikke beveger seg når du rister pannen frem og tilbake, og må bruke slikkepotten for å jevne ut omeletten. Dette tar ca 30 sekunder.

Skru så  ned varmen og bruk slikkepotten til å jevne ut eggene. Omeletten skal nå ha satt seg litt, men fortsatt være bløt. Om ønskelig tilsettes finh Trekk så platen av varmen, og bruk slikkepotten til å forsiktig løsne omeletten fra kantene. Begynn å rulle omeletten innover seg selv. Tilsett mer smør i pannen for å gjøre det lettere.

Når du nesten har rullet omeletten ferdig stopper du og bretter den andre kanten over, slik at sømmen er på toppen. Vipp så omeletten over på en tallerken slik at sømmen er på undersiden. Omeletten skal ha form som en cigar.

Tre så en liten kladd smør på en gaffel og gni oversiden av omeletten med smøret til den blir glansfull. Server straks med en grønn salat.

Se flere deilige etter med egg her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen