Klippfisk i kremsaus
Foto: Karisssa

Klippfisk i kremsaus

Til denne retten trenger du ikke de mest eksklusive stykningsdelene. Med en deilige kremsausen kan vi love deg en matopplevelse.

Fremgangsmåte

Legg utvannet klippfisk i en kjele med kaldt vann og kok langsomt opp, la fisken trekke i 15-20 minutter til den er ferdig. Ta fisken opp og la den renne av på kjøkkenpapir.

Ta vare på 2,5 dl av fiskekraften. Hvis den er veldig salt, må den spes litt med vann. 

Rens fisken og skjær den i fine biter, vend den i en blanding av mel, salt og pepper. Stek fisken lett på begge sider i olje. Legg fisken over i en ildfast form, fres grovhakket løk og tomater kutyet i båter i resten av oljen og fordel den over fisken. Dryss godt med finhakket persille over.

Skjær potetene i skiver og dekk formen med potetene, bland fiskekraft og fløte og hell væsken over. Pensle potetene med smør, sett formen i ovnen ved 175 gr. C og la den stå i ca. 30 minutter.

Server med salat og godt brød. 

Tips:
1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer 500 gram ubehandlet. Vann gjerne ut i 3 døgn, men 2 døgn holder for denne retten siden  

Se alt du kan lage med klippfisk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her