Kofta i yoghurt
Foto: zkruger

Kofta i yoghurt

Disse bollene er godt krydret, men servert med en avkjølende yoghurtdressing smaker de godt både i kampens hete og om sommerkvelden blir skikkelig varm. Ønsker du en kjøttfri versjon, lager du bollene med moste kikerter i stedet. Enkelt og sabla godt, uansett hva du velger.

Fremgangsmåte

Rens løken og fjern frø og stilk fra chiliene, finhakk alt sammen.
 
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene til en jevn deig. Form kjøttboller med hjelp av fuktet spiseskje.
 

Brun bollene i olivenolje på middels varme til de er gjennomstekte. Legg dem over på et serveringsfat etter hvert og hold dem varme.

Hell yoghurten over kjøttbollene og dryss på hakket koriander og chilipulver.

Serveres med ris og salat.

Tips:
Du kan også tre bollene på grillpinne og grille dem. Husk å pensle med olje. 

Tips:
Du kan bruke annen type kjøttdeig om du ikke får tak i lammekjøtt. Eller du kan male det selv.

Tips:
Denne retten kan lages vegetarisk ved å erstatte kjøttdeigen med kikerter som du moser.

Se andre oppskrifter som kombinerer lam og yoghurt

Her finner du mange lammeretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen