Kokke-Lises ovnsbakte uer med spinatkrem og stekt blomkål

Ingredienser
800 g uerfilet
200 g fersk spinat
1 ss smør
2 ss creme fraiche eller fløte
1/2 blomkålhode
50 g spekeskinke
4 ss revet parmesan
olivenolje og smør til steking
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok spinaten i lettsaltet vann i 2 minutter. Ta spinaten opp av det kokende vannet og legg den rett over i kaldt vann.

Da bevarer du den fine grønnfargen. Press ut vannet og kjør spinaten til en glatt pure i en hurtigmikser sammen med creme fraiche.

Varm spinatkremen rett før servering og visp inn smør, salt og pepper.

Del fisken i 4 jevne stykker og legg dem på et stekebrett. Drypp over litt olivenolje og krydre lett med salt og pepper.

Bak fisken ved 150 grader i 10-12 minutter.

Del blomkålen i små buketter og skjær spekeskinken i små biter. Stek det i smør til blomkålen er gyllen og knapt mør.Krydre med litt salt og pepper.

Anrett spinatkremen, bakt uer, blomkål og skinke pent på tallerkener, topp med revet parmesan.

Server med kokte poteter delt i store biter og vendt i olivenolje og gjerne et par dråper sitronsaft.



Tips:
Annen fisk som fersk kolje, isgalt, tosk, laks og ørret kan også brukes i denne retten.

Hvis skinnet er skrapet for skjell kan det godt sitte på når du baker fisken.

Skinnet er enkelt å dra av når fisken er ferdig.

Hvis du vil saltbake ueren gjør du på følgene måte: Skrap skinnet og dekk det med grovt salt.

Bak i ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Skrap vekk saltet og dra av skinnet før servering.

Du kan erstatte fersk spinat med frossen. Tin den, klem ut vannet og gjør på samme måte.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv
Dagens rett

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv

Renskåret svinekjøtt stekes raskt i panne og fylles i pitabrød med sprø salat og tomater og så mye chilisaus du liker. Enkelt, men også veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her