Kokke-Lises ovnsbakte uer med spinatkrem og stekt blomkål

Ingredienser
800 g uerfilet
200 g fersk spinat
1 ss smør
2 ss creme fraiche eller fløte
1/2 blomkålhode
50 g spekeskinke
4 ss revet parmesan
olivenolje og smør til steking
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok spinaten i lettsaltet vann i 2 minutter. Ta spinaten opp av det kokende vannet og legg den rett over i kaldt vann.

Da bevarer du den fine grønnfargen. Press ut vannet og kjør spinaten til en glatt pure i en hurtigmikser sammen med creme fraiche.

Varm spinatkremen rett før servering og visp inn smør, salt og pepper.

Del fisken i 4 jevne stykker og legg dem på et stekebrett. Drypp over litt olivenolje og krydre lett med salt og pepper.

Bak fisken ved 150 grader i 10-12 minutter.

Del blomkålen i små buketter og skjær spekeskinken i små biter. Stek det i smør til blomkålen er gyllen og knapt mør.Krydre med litt salt og pepper.

Anrett spinatkremen, bakt uer, blomkål og skinke pent på tallerkener, topp med revet parmesan.

Server med kokte poteter delt i store biter og vendt i olivenolje og gjerne et par dråper sitronsaft.



Tips:
Annen fisk som fersk kolje, isgalt, tosk, laks og ørret kan også brukes i denne retten.

Hvis skinnet er skrapet for skjell kan det godt sitte på når du baker fisken.

Skinnet er enkelt å dra av når fisken er ferdig.

Hvis du vil saltbake ueren gjør du på følgene måte: Skrap skinnet og dekk det med grovt salt.

Bak i ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Skrap vekk saltet og dra av skinnet før servering.

Du kan erstatte fersk spinat med frossen. Tin den, klem ut vannet og gjør på samme måte.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann
Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Laks med pepperrotkrem og agurksalat er perfekt som forrett eller hovedrett - både helg og hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her